close ad
Databridge V2 with MySQLi support IS Now Available!
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

UE will not send mail or attach docs

Thread began 12/27/2010 4:34 pm by andy385272 | Last modified 1/03/2011 10:33 am by Ray Borduin | 1112 views | 5 replies |

andy385272

UE will not send mail or attach docs

Hi I have just purchased the product and I find that what ever I do it will not send mail or attach a document to it. I have read all the help files, watched the videos and am at a loss on how it is supposed to work. I have uploaded all the files etc and replaiced the test page many times but still no joy.
Regards
A Reynolds

Attached Files
email.zip
Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

In order to upload files from a form it would need enctype="multipart/form-data" like:


<form id="form1" method="post" enctype="multipart/form-data" action="">

Sign in to reply to this post

andy385272

UE still will not send

I have checked aand
<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data" id="form1">
is there, I have tried sending email from a page wilhout the attachment and it stiil wont work
A Reynolds

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

The enctype would have only interfered with the attachment. If the email doesn't send, then the problem is likely in the settings or server configuration.

That information is on the page: webassist/email/waue_email_2.php

if you attach a copy of that, then I might be able to make a suggestion based on what I see.

A way for you to debug is to add:

<?php var_dump($_SESSION); ?>

to the page and it will write information about the email being sent including any errors.

Sign in to reply to this post

andy385272

UE not sending

After checking every part of the mail page I checked the mail on the hosting server and with Horde and Squirrel mail, the messages were being forwarded to a Yahoo email account, but the server failed to deliver them telling me it was an invalid address. I have changed the mail delivery route and everything works fine but now every time a message is submitted it sends two copies, any suggestions?

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

Are you sending the email "before page load" and submitting the page to itself? What trigger are you using? Do you maybe have the TO and BCC or CC set to the same email address?

Sign in to reply to this post

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...