close ad
WARNING: Do Not Install the DREAMWEAVER CC 2017 Update »
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

php.ini permissions

Thread began 5/27/2009 3:19 pm by paul.urgero235355 | Last modified 1/28/2010 4:51 pm by Jimmy Wu | 15005 views | 75 replies |

Paul

php.ini permissions

I've got everything uploaded onto my "Shared" hosting server. The pages look good. When I try to add a product through the admin section, I get the following errors:

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: open_basedir restriction in effect. File(C:\WINDOWS\Temp\php156.tmp) is not within the allowed path(s): (c:\inetpub\wwwroot\HCRESELLER\xxxxxxxxxx\xxxxxxxxxx.com) in C:\Inetpub\wwwroot\HCRESELLER\xxxxxxxxxx\xxxxxxxxxx.com\www\WA_DigitalFilePro\HelperPHP.php on line 87

Here is line 87: $imageSize = getimagesize($uploadedFile["tmp_name"]);

I realize that it is a php.ini issue somewhere...but I'm on a Shared Hosting Server, and can't expect the Hosting company to change their settings just for me.

What do I do?

Thanks

Sign in to reply to this post

Justin Nemeth

It appears that your website user doesn't have permissions to the default windows temp directory. When files are first uploaded, they go to this temp directory, then they are resized/moved to the folder in your site.

Check out this php.ini setting:
ini.core.php#ini.upload-tmp-dir

Overriding that setting to somewhere within your web folder (the full intetpub path you have above) should fix the problem.

If you are running apache for the webserver, here is some info on how to override a value using an .htaccess file:
configuration.changes.php

In any case, it sounds like you might have to contact your host to help resolve this if the above doesn't work or you don't have permissions to change it.

Sign in to reply to this post

Paul

I'm still working on this issue...I've put the full path in (as you suggested), but no deal yet. I'm waiting to hook up with my support dept today.

Question though...shouldn't the categories show up on the page when I enter them, or only when I successfully add a product to one?

Thanks

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

Categories should show up after adding them regardless of products being added.

Sign in to reply to this post

Paul

Just like the products not showing up, the categories don't either. They show up in the Add Products area, but not on the website.

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

They won't show on the web site until there is at least one product available in that category. I thought you were talking about the admin.

Sign in to reply to this post

Paul

So does anyone have an idea as to why the products are not showing up?

The latest change is:

I've created a folder on my website called: imagesTemp. I changed the HelperPHP.php file to reflect the path to it. I logged into my website admin (not the powerstore admin), and gave my account read/write permissions to the folder. When I clicked on Insert, it just brought me back to the Add New page. Nothing changed, nothing added.

I added read/write permissions to the Everyone account, and still the same thing. I'm not getting any errors, it is just bringing me back to the Add New page.

I've been dealing with Jason on this issue, and 2 days ago he updated it telling me that the problem has been elevated...but I'm at the point where I need to get this issue fixed. Would really appreciate any quick help.

Thanks,
Paul

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

Sorry about the delay in support. Jason, our head of support, is out on vacation for two weeks starting this past Tues. As a result we are a little backed up. We should be getting a handle on it soon.

What is your incident number?

Sign in to reply to this post

Paul

I understand...Jason has been great in his assistance. Very patient with me.

Support #: 86662

Sign in to reply to this post

Paul

I've been on the phone with tech support from my hosting provider, and we've tried almost everything. He has given me permissions for the C:\temp folder, and he even tried adding a product himself, with no success.

What is happening now, is the base_dir error is not showing up. Actually, we're not getting any errors except that when I click Submit, it brings me back to the Insert page, with the Red text next to the image paths, asking me to enter valid image files.

Appreciate your help.

Sign in to reply to this post
loading

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...