close ad
Databridge V2 with MySQLi support IS Now Available!
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

”Unidentified Error” on trying to create Connection

Thread began 12/21/2021 7:17 am by yogastudents362523 | Last modified 12/23/2021 5:05 pm by Ray Borduin | 39 views | 14 replies |

yogastudents362523

”Unidentified Error” on trying to create Connection

Hello,
Hoping you are well.

Updated to OreamWeaver 2021 as trying to resuscitate a project.

But when I try to create a new connection, I am constantly getting the message ”An unidentified error has occurred”. I tried physically copying over data from another working site into the appropriate ”Connections” folder, but tables in them are not being recognized.

I will leave relevant credentials in private area.

Thank you,
KAB

Sign in to reply to this post

yogastudents362523

Credentials

In private area so you can investigate
Thanks

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

This is probably an issue with your Dreamweaver site settings and your Testing server configuration. If you attach an exported copy of your dreamweaver site definition with the passwords included then I can probably reproduce the error and let you know the cause.

Sign in to reply to this post
Did this help? Tips are appreciated...

yogastudents362523

Hello,

Please find site file attached.

Thanks.

What you say is probably what has happened.

When I tried to update to 2021 version, I suddenly had two working copies of DW. That was harmless, but then couldn't find the Webassist extensions in either ... ... ... and then neither would uninstall, etc. etc., Leading me on a merry dance.


Thank you

Attached Files
navayogimarga.com.ste
Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

You don't have a testing server defined. Just go to your Dreamweaver Connection and click on 'Servers' on the left. Then copy your remote connection and use it as your testing server and that should fix your issue.

Sign in to reply to this post
Did this help? Tips are appreciated...

yogastudents362523

Hello,

I am now getting an error saying that the _mmServerScript folder is for the wrong model.

I have destroyed that folder three or four times, and let it be rebuilt. But the error always comes up.

I have also tried using both MySQL and MySQLi. No joy either way.

I have the latest 7.4.27 version of PHP running.

Thank you,
KAB

"The files from the mmServerScripts folder are for the server model PHP-MySQL. You try to connect to a database using a different server model.
Please remove this folder outside the Dreamweaver environment and on both local and testing servers and try again"

Sign in to reply to this post

yogastudents362523

Hello,
Current situation seems to be that after numerous attempts, _mmServerScripts is rebuilding itself.
The "WA Database panel" loads.
It reads all the connection scripts located in the "Connections" folder, and loads up the names.
When I click the downarrow twistie to try to expand table names, I get message saying "No Tables Found. Please Check" error.
When I try clicking on this error message, and then click on the magnifing glass, I get error saying:
"Connection not defined. (Undefined),

On most other attempts at anything, I get a repeat of the above error of:
"The files from the mmServerScripts folder are for the server model PHP-MySQL. You try to connect to a database using a different server model.
Please remove this folder outside the Dreamweaver environment and on both local and testing servers and try again"

Thank you,
KAB

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

For your testing server you have:

Web URL: http://navayogimarga.com/

It needs to be:
Web URL: https://www.navayogimarga.com/

Sign in to reply to this post
Did this help? Tips are appreciated...

yogastudents362523

Hi

Thank you. That's fixed things.
(All I did was duplicate an already existing connection file. Just to be safe, I have changed the URL name on the original, as well).

Here's hoping everything goes smoothly, now!!

KAB

Sign in to reply to this post

yogastudents362523

I have had the following error occur several times while trying to use wizard to create pages. Not the same page every time.

"While executing timer in WA_SiteTools_ProgressV2.htm, the following JavaScript error(s) occurred:
At line 1567 of file "C:\Users\.... Configuration\Floaters\WA_SiteTools_ProgressV2.js"; getAvailableColumnByName(wa.dataassist_settings.available_columns, keyCol) has no properties."

Thanks,
KAB

Sign in to reply to this post
loading

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...