close ad
Databridge V2 with MySQLi support IS Now Available!
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

send email using smtp doesn't work

Thread began 2/20/2020 5:56 am by SCar87011738 | Last modified 2/21/2020 11:47 am by Ray Borduin | 28 views | 3 replies |

SCar87011738

send email using smtp doesn't work

Hello all,
I'm trying to use SMTP as sending engine.
I have the related data (server, auth user, auth password, port) but it simply doesn't work.
I get the error "504 gateway time-out".
I just tryed all options but using the customer email server seems impossible.
The server uses the MDaemon engine.
Please note that the email doesn't reach the server at all (no log in webassist email log table); not there is no trace in MDaemon logs.
Here attached the smtp settings (private attachment).
What else can I check?
The only way to send email is to use the mail engine and using external emails as recipients.
But how can I use the smtp server?

Thanks in advance for any help.
Tony

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

Turn SMTP debug on. That will show you the full trace of the email being sent and can give you more information about where it fails.

Is your FROM address the same as the SMTP username? That is usually a requirement for SMTP servers.

Sign in to reply to this post
Did this help? Tips are appreciated...

SCar87011738

Hi Ray,
thanks for your reply.
I already tried all debug options, but I cannot troubleshoot anything because the page hangs and at last I get the gateway time-out error.
I can't find anything in the email table log.
Where am I supposed to see these debug info?
Thanks again.
Tony

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

In the email settings dialog that you sent in the screen grab you have SMTP Debug turned off. If you turn that on it should send debug information to the page as it processes.

If you want help debugging it, please send me FTP access and a url where I can reproduce the problem and I can try debugging it to see what the cause is.

Sign in to reply to this post
Did this help? Tips are appreciated...

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...