close ad
Install the LAtest Updates to Work with CC 2017 and CC 2018
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Form with Data Bridge doesn't work properly

Thread began 1/14/2014 10:19 am by studer283031 | Last modified 1/14/2014 3:20 pm by Jason Byrnes | 860 views | 11 replies |

studer283031

Form with Data Bridge doesn't work properly

Dear Support

I'm again. I'v created e Form with Data Bridge. The customer can fill out this form and send back to en administrator. Most this works fine, but sometime the administrator get the form 5 until 8 in his eMail Box. Why is it so? I have searched in the forum, but found no solution. Could you help me please. Many thank in advance
Paul

OS X 10.9.1
Adobe CC newest version
Data Bridge 1.1.4
Design Extender 1.1.5
eCart 5.0.7

If you need more information please let me know.

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

I don't follow, can you please describe the problem in more detail.

Sign in to reply to this post

studer283031

Originally Said By: Jason Byrnes
  I don't follow, can you please describe the problem in more detail.  


I will do so.

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

Who is your host?

are they using an Exchange server for sending emails?

In the server behaviors panel, double click the Universal Email server behavior, click the To button to enter the advancxed to settings and set the wait time between emails to something greater.

It could also be that the person submitting the form is pressing the submit button multiple times.

does the form take a little while to submit?

see this tutorial for adding a progress bar:
http://www.webassist.com/tutorials/Add-a-Progress-Bar

and this one for preventing the form from being submitted multiple times:
http://www.webassist.com/tutorials/Prevent-users-from-clicking-any-submit-button-more-than-once

Sign in to reply to this post

studer283031

Originally Said By: Jason Byrnes
  Who is your host?

are they using an Exchange server for sending emails?

In the server behaviors panel, double click the Universal Email server behavior, click the To button to enter the advancxed to settings and set the wait time between emails to something greater.

It could also be that the person submitting the form is pressing the submit button multiple times.

does the form take a little while to submit?

see this tutorial for adding a progress bar:
http://www.webassist.com/tutorials/Add-a-Progress-Bar

and this one for preventing the form from being submitted multiple times:
http://www.webassist.com/tutorials/Prevent-users-from-clicking-any-submit-button-more-than-once  


I have a progress bar and e Captcha. The Formular is on http://fwv-basel-stadt.ch/anmeldungessen.php.

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

did you read the first part of my reply:


Who is your host?

are they using an Exchange server for sending emails?

In the server behaviors panel, double click the Universal Email server behavior, click the To button to enter the advancxed to settings and set the wait time between emails to something greater.

Sign in to reply to this post

studer283031

Originally Said By: Jason Byrnes
  did you read the first part of my reply:


Who is your host?

are they using an Exchange server for sending emails?

In the server behaviors panel, double click the Universal Email server behavior, click the To button to enter the advancxed to settings and set the wait time between emails to something greater.  


Host

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

This is a problem with the exchange server. when the traffic on the server gets too great, the server will start to send emails multiple times. the exchange server is getting overwhelmed with traffic, and this is causing the problem.

increasing the time between email may fix the problem, you may want to try an even larger increase to 4 or 10 seconds. but if this form is only sending to one recipient, it wont make much difference.

Sign in to reply to this post

studer283031

I will do so, but the Email/Form goes only to 3 Users.
one copy to the customer how fill out the form
one E-Mail to the responsible person and
one E-Mail to my as an Administrator

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

it's still the same problem, the exchange server is getting over whelmed with traffic. when the exchange server gets too many emails at one time, it starts sending multiple copies.

increasing the time between each email may help to prevent overwhelming the exchange server.

Sign in to reply to this post
loading

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...