close ad
Databridge V2 with MySQLi support IS Now Available!
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Images Not working HTML editor

Thread began 12/01/2010 7:39 pm by rockinghansen55333054 | Last modified 12/02/2010 9:16 pm by Dani Chankhour | 919 views | 3 replies |

rockinghansen55333054

Images Not working HTML editor

When i try to insert an image using the image button in the HTML editor and user an external image link (google-logo_2.jpg) which should be Google image. but when i preview the post the image shows up as broken. when i right click on the image and click view source it shows this google-logo_2.jpg%5C%22

how do i tell it i do not want my domain name before it?

Sign in to reply to this post

Dani Chankhour

I just did a test and when i enter the url to the google image, it is showing correctly in the editor and when i view the source of the editor it is not adding my folder.

Can you explain a little more about the steps you took and are you referring to the image in the editor or is it in the browser. Also, are you using Advanced or Default File Management.

Sign in to reply to this post

rockinghansen55333054

When i go to the admin section of the website im designing and i select the page i want to edit. I have it echo data into the editor this way the user can edit the HTML code from the db.

So here is where the problem comes in.
say you came along and wanted to add the google image to your home page. you would select the home page then it would display the home page data. You then would click on the image button in the HTML editor. then you would put the URL of the image in this case google-logo_2.jpg into the URL section.

Then to save the data you click submit.

On the next page you will see the data that is in the db in. when you see it on this page the image is not shown. If you view the source of the site the image will show up like this

google-logo_2.jpg

i want it to show up like this google-logo_2.jpg

It should show up like this google-logo_2.jpg because its an external image.

Let me know if i need to clarify better.

Sign in to reply to this post

Dani Chankhour

Thanks, i do understand what is happening. However when i try to do the same thing on my end I,m not seeing that issue. When you look in the database, are you seeing the image source as google-logo_2.jpg or does it already have the incorrect image source?

I have attached screen shots of what I'm seeing when i try to use that image.

Sign in to reply to this post

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...