close ad
 
Important WebAssist Announcement
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

upgrading to php8 - errors

Thread began 1/28/2023 10:01 am by Mags | Last modified 1/29/2023 10:08 am by Ray Borduin | 137 views | 2 replies |

Mags

upgrading to php8 - errors

Hi Ray, I've recently installed php8.2.1 on my dedicated server and I'm gradually updating my client sites from php7.4.33. I had problems with the first couple of sites but after looking through some other forum posts I was able to fix these by installing the latest version of DA and running insert/update behaviors and updating the login behavior which updated the mySQLi files, and those sites are now upgraded and working fine.

However, I've just tried to update another site which runs PowerCMS and it's giving me a completely different error as follows:


Warning: fopen(../Connections/installed_cms.txt): Failed to open stream: Permission denied in /var/www/vhosts/mysite.com/httpdocs/images/installed.php on line 15

Fatal error: Uncaught TypeError: fread(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /var/www/vhosts/mysite.com/httpdocs/images/installed.php:16 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/mysite.com/httpdocs/images/installed.php(16): fread() #1 /var/www/vhosts/mysite.com/httpdocs/WA_Globals/WA_Globals.php(64): require_once('...') #2 /var/www/vhosts/mysite.com/httpdocs/WA_CMS/WA_CMS.php(5): require_once('...') #3 /var/www/vhosts/mysite.com/httpdocs/WA_CMS/addtosite.php(8): include_once('...') #4 /var/www/vhosts/mysite.com/httpdocs/index.php(47): require_once('...') #5 {main} thrown in /var/www/vhosts/mysite.com/httpdocs/images/installed.php on line 16



The installed_cms.txt file is on the server in the Connections folder. Any idea what I can do to fix this?

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

Try just adding a blank file with that name into that folder. If that doesn't work I'll probably need FTP access to debug and see what is going on.

Sign in to reply to this post
Did this help? Tips are appreciated...

Mags

I cloned the site onto a testing domain and upgraded that one to php 8.2.1 and it worked fine, so I then copied the files back to the correct domain and it all seems to be working as it should - I didn't have to make any changes to the files so can only think there was a propagation delay. Thanks anyway!

Sign in to reply to this post

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...