close ad
Help us test the new Databridge BETA with MySQLi support
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

SHA1 encrypted password update - new password not recognised

Thread began 2/28/2018 12:47 pm by MagsW | Last modified 2/28/2018 2:43 pm by Ray Borduin | 94 views | 6 replies |

MagsW

SHA1 encrypted password update - new password not recognised

I've set up a SecurityAssist login which I've done many times before, but for some reason my user update page isn't working as expected. The password is SHA1 encrypted and I can see that the password is changing in the database when the record is updated, but when I then try to login with the new password it's telling me it's an invalid password. I tried regenerating the login pages but the same thing happened again. Could you possibly take a look at the code for me? Login and user update pages are attached.

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

It looks correct to me. I'd have to debug further to figure out why it might not work. Is the password field length large enough in the database to save the entire encrypted value? I've seen that cause similar issues in the past.

Sign in to reply to this post

MagsW

Yes, it's a VARCHAR column length 255 characters and I only have 40 characters. The forgotten password page allows me to update it and it works OK. I also checked with an online SHA1 hash generator and the encrypted password in the database isn't writing correctly when reset through the user update page. Links to pages in PM section.

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

Can I get FTP access? I'll debug it.

Sign in to reply to this post

MagsW

See PM.

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

It seems to work correctly for me.

I was able to update the password and log back in.... now the login link takes you to a different site:
https://www.tattonportal.co.uk/Account/Login

I can't log in there. But if I put the url to the original login page I don't have any issues logging in with the new information.

Sign in to reply to this post

MagsW

Seems to be working OK for me now as well - weird! The other login button you mention is a different login, takes you off to another site. Thanks for checking and debugging anyway.

Sign in to reply to this post

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...