close ad
Install the LAtest Updates to Work with CC 2017 and CC 2018
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Mysql database require_once connection error message

Thread began 2/17/2016 1:56 pm by tmcbinc99963 | Last modified 2/17/2016 4:03 pm by Ray Borduin | 352 views | 4 replies |

tmcbinc99963

Mysql database require_once connection error message

I've developed the following connection error after creating a dwt template in both the php page and the template page. Not sure if it's related or not:

Warning: require_once(Connections/PrimroseDb.php): failed to open stream: No such file or directory in /Applications/MAMP/htdocs/primrose.com/Products2.php on line 7

Fatal error: require_once(): Failed opening required 'Connections/PrimroseDb.php' (include_path='.:/Applications/MAMP/bin/php/php5.6.2/lib/php') in /Applications/MAMP/htdocs/primrose.com/Products2.php on line 7

I can successfully access and test both the Db and associated record sets on both pages.

I'm trying to correct this so I can use Framework Builder to turn my dwt into a theme. Will the theme allow me free use of php? I read on a WA post that dw templates won't allow php on both templates and pages using those templates.

Zip attachment included. Error pages are TemplateB and Products2.php. Let me know if you don't get the attachments; lately I've had trouble uploading files for some reason. The attachment file never shows up anywhere, so I can't tell if it has uploaded.

Thanks

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

It looks like your include path didn't get updated correctly. It probably needs to be updated to: ../Connections now that the template file is in the Templates sub directory.

Sign in to reply to this post

tmcbinc99963

It already uses ../Connections. The error is not only on the template page, but also on the php page the template was created from.

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

The error says the file: "Connections/PrimroseDb.php" doesn't exist... did you maybe not upload it?

Sign in to reply to this post

tmcbinc99963

I found the error - the Db name in the require_once code was different than the Db name created in DW. Sorry to bother you for such an obvious mistake.

Sign in to reply to this post

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...