close ad
Install the LAtest Updates to Work with CC 2017 and CC 2018
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Captcha/Security validation failures

Thread began 8/26/2009 2:39 am by MBrem | Last modified 9/29/2009 7:43 pm by Jimmy Wu | 4487 views | 20 replies |

MBrem

Captcha/Security validation failures

Hi, Just got Form Builder and really like bringing all of the validation and form functions "under one roof". Thanks, saves some decent time.

I've tried creating several forms with both text field validations and security validations. The text validations work correctly (i.e. email format errors are caught, etc.)

However, both the captcha and security questions fail. They display the validation error messages when left empty but upon filling in the boxes, I can put anything in and the form processes, sending out an e-mail via Universal Mail.

I have not changed the Action (contactus.php) and the form is set to the default Post.

One annoyance has been that when I delete the security features via the Form Builder interface, it apparently leaves parts of the php code in the page. DW/WA "discovers" the orphan code and asks if I want to delete it. If I say yes, it doesn't appear to actually delete, instead code is removed that prevents me from re-entering Form Builder forcing a complete form rebuild. (Very fast with a saved custom preset - but still...)

Just looking for some insights.
Thanks!
Mark

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

It sounds like server validation isn't getting applied properly. Everything else is caught with the spry validation, but the captcha and security question are only handled with server validation.

Did you upload the action page? Maybe the ServerValidation server behavior wasn't applied to the action page, maybe it wasn't uploaded, maybe the trigger is wrong, maybe the validations are wrong somehow. It is not a problem I am familiar with.

The form builder isn't great as a form editor. Once you build a form I would suggest adding and removing security features using the standard DW page editing experience from there. You can "edit", but it will wipe out any customization you do when you re-apply, so it often isn't the best option.

Sign in to reply to this post

MBrem

Hi Ray,

So, do I need to add a Server Validation beyond what is automatically created using the defaults in From Builder (FB)? (if so, I guess I'm unclear which one to add) There is validation code for the Captcha and Question generated by FB

Here is a link to a stock FB contact form with the security features. I've not altered a thing except changing it from a 2 column to a 1 column format via the FB interface: testcaptcha.php

This sample exhibits the "anything goes" entries for the security features.

Thanks!

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

You shouldn't. Form Builder should apply it all for you.

Did you have validation toolkit installed previously? Did you completely uninstall it first and overwrite all the files during installation?

Sign in to reply to this post

MBrem

Yes, I uninstalled VTK but I still have the VTK Recipes installed. I'm thinking that is a bad thing about now? :-/

So, I'm guessing an uninstall of VTKR and Form Builder and then a reinstall of FB is the prescription for this?

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

That is my guess based on your description.

Sign in to reply to this post

MBrem

Hi Ray,

Using Extension Manager, I've uninstalled anything with the word validation in it. ;-) I've also uninstalled FB. I've then reinstalled FB and built a fresh form build. The entire site has been re-uploaded to avoid any synchronization issues.

However, the security validations still aren't happening.

Should I post some code or can you peek into the file here?: testcaptcha.php

One last clue; while I've uninstalled ValToolkit, I still have it as a selectable server behavior in the server menu.

Thanks for your help!

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

I have created an incident on our web site to look into this problem with you further. I am not familiar with what might be causing it, so this will allow one of our support engineers to help debug it with you directly.

Sign in to reply to this post

MBrem

Thanks Ray. I'll continue the discussion with them and post back the solution.

Mark

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

Thank you. Please let us know what it was when you find the solution.

Sign in to reply to this post
loading

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...