close ad
WARNING: Do Not Install the DREAMWEAVER CC 2017 or 2018 Update »
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Problems installing Databridge 1.2 for DW CC 2014

Thread began 8/11/2014 2:10 pm by iainmacdonald331081 | Last modified 8/13/2014 10:00 am by iainmacdonald331081 | 1951 views | 12 replies |

iainmacdonald331081

Problems installing Databridge 1.2 for DW CC 2014

I've been having issues with the Adobe Deprecated Panels extension, I think since I installed the mySQLi extension.

I've been trying to get them all re-installed by deleting and reinstalling the extensions, by deleting the cache file, recreating the configuration file in various orders, with no joy.

I have currently uninstalled all DW extensions, and am reinstalling DWCC 2014.

So at this stage, I just want to check if there is a particular order I should re-install the following extensions:

Adobe Deprecated Panels
WA DataBridge
WA mySQLi

Also, should the WA installer (the relatively new one I think) run when opening CC and CC 2014 for the first time, or should it just need to run when either is opened to make them work in both CC and CC 2014? Just asking as I did notice it was running on CC, but not CC 2014 when I was trying just now.

Thank you.

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

there is not a specific order for installation.

the WA Installer should run on opening both DW CC or 2014. both versions use a separate user configuration folder, if the WA installer does not run, you may need to open a page page to trigger it.

Sign in to reply to this post

iainmacdonald331081

Thanks Jason.

After re-installing DW CC 2014, it installed the Deprecated Panel Support extension automatically as I'd added at as an add on so it synced itself.

Then I re-installed DB using the Extension Manager (CC).

Its working in CC - after opening a page the installer ran. And when i tried to test it, it accepted the serial number OK.

I noticed that the Web Assist menu appeared across the top before the WA installer ran.

But it still isn't doing anything in DW CC 2014, and there is no Web Assist menu across the top. (Not sure if it would appear before the installer runs as it seemed to with CC).

So not sure what else to try?

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

make sure you have the latest update to the Extension manager.

In the extension manager, select to manage DW CS cc 2014, and install the extensions to 2014.

Sign in to reply to this post

iainmacdonald331081

Thanks Jason - there was no update to EM showing in the CC desktop app, but I downloaded it from the adobe site and its working now.

One thing still though, which I've had before and never really figured out, and have it again now is that when I go to create the database pages using WA > Database > Database Pages I am getting an error about No tables found. Your database or site testing server settings may not be configured properly.

It seems fine most of the time, but does this from time to time and I never know why, as all the settings appear to be OK, and I can upload normally.

Any ideas where I might look to fix this?

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

Double check the testing server setting in the site definition, make sure the Web URL is set corrcetly, and if needed the root folder

Sign in to reply to this post

iainmacdonald331081

All looks OK. I usually just have the testing server the same as my remote server.

I have two domains on a reseller account, each using the same database.

The settings for both are essentially the same, but this seems to work in one but not the other.

Its late here now, so I'll look again in the morning, and if it still looks odd, I'll try and do a little video showing they both look the same, but are behaving differently with DB.

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

"I have two domains on a reseller account, each using the same database."


this may or may not work, you should contact your host if you continue to have problems.

Sign in to reply to this post

iainmacdonald331081

I think that's all OK. We've been using it like that for ages now, and all works well. And most of the time all works fine with DB.

It just sometimes seems to through up the No Tables Found error.

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

"It just sometimes seems to through up the No Tables Found error."

so most of the time it works fine, but sometimes it gives the error? and restating dreamweaver or waiting a few minutes fixes the problem?

You can try removing the connection scripts:
Site- > Advanced -> Remove Connection Scripts

if that doesn't work, it sounds moire like a problem on the host end than a problem in DW.

Sign in to reply to this post
loading

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...