close ad
Install the LAtest Updates to Work with CC 2017 and CC 2018
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Form not sending

Thread began 5/19/2014 8:38 am by phill401410 | Last modified 5/21/2014 11:19 am by phill401410 | 356 views | 13 replies |

phill401410

Form not sending

In the Form Function Send Email Settings the attached form does not send to the assigned email address. The form closes and goes to the Thank You page but I do not receive the email. Can you take a look at the attached file.

Attached Files
InfoMap to WA 19MAY14.txt
Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

I am not able to open the attachment you sent.

Who is your host?

Depending on your host, you may need to set certain options in Universal Email.

Some hosts will work if you leave the SMTP Server setting on the Email Server Tab blank, others will require that you enter the SMTP server address.

Some will work using the standard Mail protocol, other will require that you use the Pear Mail for SMTP, some using Pear mail will require authentication.

Some hosts may require that the from address being used be a valid email address for your domain. Some may require that the option to include the from Email address be passed as an extra parameter.

To be successful with Universal Email, you will need to know the requirements of your host for sending an email using a PHP script.

Also, double check your Spam folder, it is possible that the email is being trapped as spam.

Sign in to reply to this post

phill401410

Jason
Here is a .zip file.
Hosting at NetSol. Many accounts working there.
Not in spam
Thank you.

Attached Files
InfoMap to WA 19MAY14.zip
Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

the to address uses a comma separated list.

to set multiple to addresses, click the To button to enter the advanced to settings, and add each one separately.

Sign in to reply to this post

phill401410

In DW I clicked on the Contact: Basic Default form tab then on Properties clicked on Edit Form. In the Form Content tab I set Persistence to Session since it always defaults to None. Then in the Form Function tab I clicked on the To: field and typed in ,emailaddress@url.com. This did not send.

Next, in the same file with two addresses I deleted the second address using Code View. (I always hate to do this in DW since I have to detach the template from the file.) The single address does not send either. Latest file attached

Attached Files
InfoMap to WA 19MAY14.zip
Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

I'll need to troubleshoot directly, see the private message section.

Sign in to reply to this post

phill401410

PM

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

Looks like you are using the email address from the form for the from address.

many hosts require that the from address be a valid email address for your domain.

To edit the universal Email settings, open the server behaviors panel and double click the Universal Email server behavior.

For the from Address, Click the From button and set the from address to use a valid email address for your domain.

for the reply to address, you an click the lightning bolt icon and select the email address form element.

you are also leaving the SMTP server and port settings blank, you should double check with the host to see if this is valid. by leaving it blank, it will use the SMTP Server and port from the php.ini file. if these are not set, leaving them blank wont work.

Sign in to reply to this post

phill401410

Rebuilt form still not sending

Good morning
I rebuilt the attached form file and it is still not sending. Deleted all files and folders on local and remote before starting. One thing that is happening that I might not have caught yesterday is you can enter anything into Security Code or Answer fields and not get an error notice. If you enter correct answers the file closes and goes to Thank You page. But does not send.
Did add SMTP address and port.
Using an active client email address for From field.
You said, "for the reply to address, you an click the lightning bolt icon and select the email address form element." and I am not sure I got that right.

Attached Files
InfoMap to WA 20MAY14.zip
Sign in to reply to this post

phill401410

Rebuilt form still not sending

Good morning
I rebuilt the attached form file and it is still not sending. Deleted all files and folders on local and remote before starting. One thing that is happening that I might not have caught yesterday is you can enter anything into Security Code or Answer fields and not get an error notice. If you enter correct answers the file closes and goes to Thank You page. But does not send.
Did add SMTP address and port.
Using an active client email address for From field.
You said, "for the reply to address, you an click the lightning bolt icon and select the email address form element." and I am not sure I got that right.

Attached Files
InfoMap to WA 20MAY14.zip
Sign in to reply to this post
loading

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...