close ad
Install the LAtest Updates to Work with CC 2017 and CC 2018
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Cannot connect to database

Thread began 7/09/2013 5:40 pm by Daryl | Last modified 12/17/2013 4:38 pm by Jason Byrnes | 6103 views | 12 replies |

DarylBeta Tester

Cannot connect to database

I have tonight,all of a sudden, been getting problems connecting to my Database.

I am using Dreamweaver CC and have updated to allow Server Behaviors and Databases.

It appears to be an issue with the mmhttpdb.php file. Originally I was getting a 404 error and a message about testing server or the file being in the wrong place. Both my testing server was fine and the file was where it was supposed to be,

So I have now got the file from a website that I can access and have uploaded in the original files place but now I am getting an undefined error message.

Does anyone know how to sort this out please? I have wasted about three hours of development time already.

Thanks in advance

Sign in to reply to this post

unikornio

Re:

Hi Daryl,

Yo should copy the files from: C:\Users\Username\AppData\Roaming\Adobe\Dreamweaver CC\LocalLanguage\Configuration\Connections\Scripts\PHP_MySQL\_mmDBScripts, to the _mmServerScripts directory of your site.

And later, set the files in your site as "read only" because dreamweaver cc try to delete the files. I donĀ“t know why. Many hours to find this solution, but it works for me.

Them, dreamweaver and server behaviours will work, but not data assist wizard :(, i use dreamweaver CS6 only to use data assist wizard. Only the wizard fails.

Regards!

Sign in to reply to this post

DarylBeta Tester

Thanks

I had tried this using the file manager in cPanel but it didnt work but have now uploaded using Filezilla and its now working.

The only problem I'm having now is that Data Assist recognises the database and table, but not the key column.

For all the things that have been 'improved' with Dreamweaver CC, they really have killed the Dynamic Website!

Sign in to reply to this post

DarylBeta Tester

OK - it's not working again.

The files seem to have been deleted off the server again. I CHMoD them to 444 but that didn't stop it.

Anyone for any other ideas?

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

here is an updated copy of 2 files that should go in the users configuration to correct the problem.

for help finding the configuration folder, see the following tutorial:
http://www.webassist.com/community/tutorials/view_tutorial.php?tid=95

from there, the attached files should be copied to:
/shared/webassist/libary/WA_Databases.js
shared/webassist/PowerCMS/PowerCMS_Shared.js

Attached Files
Archive.zip
Sign in to reply to this post

unikornio

Re:

Thanks Ray, its works.

Regards!

Sign in to reply to this post

Massimo

Work for me. Thanks

Sign in to reply to this post

DMWebDesigns

Need A Bit More Info

Jason, This looks like exactly what I need - but it's difficult to tell because while you tell us which directories we should put the files in, I'm not sure whether you meant to put them on my computer (so Dreamweaver will automatically put them on the server when I attempt a DB connection) or if I should try to find those directories on the server.

I'll try both, but it would be nice to know where to look first. Thanks.

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

Those files should be placed in your Dreamweaver user configuration folder. It is slightly different on pc or mac...

On PC it is at: %appdata%/Adobe/Dreamweaver [version]/en_us/Configuration

On MAC it is at: [your user]/library/Application Support/Adobe/Dreamweaver [version]/en_us/Configuration

Sign in to reply to this post

elevy388997Beta Tester

Oh boy, now mine is doing this again. I fixed it for my last domain but the same steps aren't working for my new one. My definitions are correct and I replaced the two files. When I try to add an area to CMS with PowerCMS I get that error and it creates the _mmServerScripts folder but nothing is in it. I also deleted the configuration file and all of that "normal" stuff. If I place the missing files in the folder myself, it deletes it again.

Sign in to reply to this post
loading

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...