close ad
Install the LAtest Updates to Work with CC 2017 and CC 2018
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Error message when database tables are created on registration form

Thread began 3/18/2013 5:42 pm by info396563 | Last modified 3/27/2013 3:01 pm by Jason Byrnes | 989 views | 16 replies |

info396563

Error message when database tables are created on registration form

Hi Jason

I am getting an error message when I go through the steps to create the database tables for the login registration form:

'We tried to create your database table for you, but were unsuccessful. The CREATE TABLE statement has been stored in a sql file located at: path to file....'

Can you confirm what I need to do to stop this and have Databridge create the tables automatically please.

Thanks

Scott

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

double check the site definition settings for connecting to the testing server to ensure they are correct. It is the testing server settings that at the the heart of connecting to the database.

Sign in to reply to this post

info396563

When I carry out a test in the site definition dialog box it connects successfully!!!

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

Is the URL PRefix correct for the site?

Are you using FTP to connect to the testing server?

if your using FTP and testing the connection, that only means that the FTP Host, User Name and Password are correct.

do you have the correct host directory entered?

Sign in to reply to this post

info396563

Can you confirm what this should look like as it looks fine to me but I don't know what else I should be looking for.

Is the URL PRefix correct for the site? - YES

Are you using FTP to connect to the testing server? - YES

if your using FTP and testing the connection, that only means that the FTP Host, User Name and Password are correct.

do you have the correct host directory entered? - THIS IS CURRENTLY public_html/

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

It's imposible for me to know what your site settings should be without knowing the site configuration. Site settings are unique to the site.

what specifically is the URL Prefix you entered?

the hist directory should normally have a leading slash in it:
/public_html/

Sign in to reply to this post

info396563

Ok please see info below:

Is the URL PRefix correct for the site? - YES - www.pixalart.co.uk/

Are you using FTP to connect to the testing server? - YES

if your using FTP and testing the connection, that only means that the FTP Host, User Name and Password are correct.

do you have the correct host directory entered? - THIS IS CURRENTLY /public_html/

Sign in to reply to this post

info396563

Ok I have imported the SQL file into PHP MyAdmin and it looks ok, the issue I have now is I'm trying to set the session variables, and when I add the 'Recordset: rsVerify is not empty' it does not pull up the emailVerified session. For some reason this does not appear in the Sessions but it does in the Recordset RSVerify.

(This is at 23.08 on your youtube tutorial)

Not sure where its gone wrong but can you confirm how I can correct this?

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

you may need to create the binding manually.

open the bindings panel and click the plus button, select Session, then name the session binding "emailVerified"

Sign in to reply to this post

info396563

Ok..I think this is going to be a long post...

have completed the tutorial and tried to test the pages. I completed the registration page and got the following error:

Warning: require(Blank_2.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/pixalart/public_html/webassist/email/mailformatting_php.php on line 151

Warning: require(Blank_2.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/pixalart/public_html/webassist/email/mailformatting_php.php on line 151

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'Blank_2.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/pixalart/public_html/webassist/email/mailformatting_php.php on line 151

Sign in to reply to this post
loading

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...