close ad
Databridge V2 with MySQLi support IS Now Available!
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Shipping is missing in cart and checkout

Thread began 7/12/2012 11:03 am by mrs | Last modified 7/13/2012 3:32 pm by Jason Byrnes | 2431 views | 9 replies |

mrs

Shipping is missing in cart and checkout

The shipping prices are missing in the cart and checkout pages but it REALLY needs to be there

Any thoughts?

Thanks.

Sign in to reply to this post

mrs

I have just set up a completely new store on my localhost, and have set up several shipping rules, but nothing is displaying. I am trying to use custom shippers as I don't have USPS or fedex accounts, I have set up weights, I have even tried to create a dummy UPS account, but nothing is working to display the price of shipping, or more importantly, include it in the price I should be charging the customer!

What's going wrong? as this is now happening on two stores, Is this something that I am doing?

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

Please provide more details.

How have you set up the shipping rules? I will need details on how the shipping rules are configured and a link where i can see the live site to begin troubleshotting in order to get a guess of What's going wrong.

Sign in to reply to this post

mrs

Here's the link:

4x4/

Yep... that one again!

Screen shots attached showing how I've set up the shipping rules. I have created two only so far... one for USA and one for UK, and even though I am testing a delivery to the UK, I am not getting a price for it appear.

For it to be wrong in two places, one being a completely virgin install of PS4.5, I assume it is something I am doing wrong, but I can't see what.

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

I'm showing a shipping rate in my test. see attached screen shot.

Sign in to reply to this post

mrs

Well, blow me... I can see it in Firefox and Chrome, but not in Safari! I see you are looking at it in Safari, so I can't figure why my Safari won't display it.

In fact, I have looked at it on my desktop and now just for the first time on my laptop in Safari, and neither are displaying the shipping cost. The desktop is running Snow Leopard with Safari 5.1.7, and the laptop is running Lion with Safari 5.1.7!!

Is there any way of my broadband service provider causing this issue for me? I am seeing this happen a lot over the last few days. Is there some setting that my broadband service provider might have that I can clear... some sort of cache?

What's going on with my life? Why is life conspiring against me to make things really hard. I think I need to take a year off!

Sign in to reply to this post

mrs

Sorry, but shipping has now disappeared from both Firefox and Chrome! In the process of disappearing, it also removes the charge that should be applied for shipping thus undercharging the customer.

Also, in the process of making payment to Sagepay, the site actually visits sagepay's server where I have to re-input my card details. I thought that PowerStore did away with the need to visit the payment gateway payment pages!

Sign in to reply to this post

mrs

I also meant to ask, is the base rate where the shipping is calculated from? When I removed the weight price, shipping didn't calculate, but when I made the base rate 0 and added a weight price, shipping calculation worked. However, as it stands, it's not working anyway even with a value for both.

Sign in to reply to this post

mrs

I've tried this on other computers and sometimes it's there, sometimes it's not. I need some help with this as my client is all over me like a rash now! He's getting grief from his bosses and I am getting it amplified!

4x4/

If you're going to set up a ticket for this, you've contacted me before via skype as matthew_stuart if you want to expedite the process.

Thanks.

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

I have created a support ticket so we can look into this issue further.

To view and edit your support ticket, please log into your support history:
supporthistory.php

If anyone else is experiencing this same issue, please append to this thread.

Sign in to reply to this post
loading

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...