close ad
Databridge V2 with MySQLi support IS Now Available!
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Universal Email not sending locally but OK remote

Thread began 5/12/2012 3:40 pm by john70964 | Last modified 5/14/2012 10:18 am by john70964 | 703 views | 4 replies |

john70964

Universal Email not sending locally but OK remote

I have been creating a web form which uses UE to send messages from a web page.
I am using 1and1.co.uk for hosting.

I decided to use 1and1 linux hosting so I created the necessary structure etc and soon uploaded the site with very few problems.

I tested the page on the server and the email messages arrived correctly, it was late so I finished.

This morning I tested the page on the server and all was well.

I knew I had some more work to do locally for captcha and validation so I made a backup copy of the files on my local machine before proceeding with captcha.
After a while I tested the page and it failed to send the message.
It did show the thankyou.php page.

No worries thought I as I have a copy. So I reinstated the copy. That did the same, no messages.

However the copy on the remote server is still happily working, can anyone think what may be wrong.

By the way I found this excellent webassist video all about validation and captcha

watch?v=uVfJ686MLKs and

1and1 have a very comprehensive set of tutorials for setting up email accounts for their servers
setting_up_email_clients/

Sign in to reply to this post

john70964

Hello
I have since discovered that although the email does not arrive when sent from my local machine, if the page is uploaded to the server and used on the server then the message arrives using SMTP auth.smtp.1and1.co.uk

Should I be able to test from my local machine?

Thanks
John

Sign in to reply to this post

john70964

Interestingly I found this video
watch?v=_QnfF64rA78
which seemed to offer all the answers but finally when I tested still didnt work for me....

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

Testing email on your local testing server will only work if you have an SMTP Server properly configured.

To be honest, I have never been successful setting up Mercury in Xampp, I do all me email testing on the remote server.

Sign in to reply to this post

john70964

Thanks Jason
Will take your advice

John

Sign in to reply to this post

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...