close ad
Help us test the new Databridge BETA with MySQLi support
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Spry Validation problems in IE identified!

Thread began 1/18/2012 7:10 am by steelace396915 | Last modified 1/18/2012 1:37 pm by Jason Byrnes | 1134 views | 2 replies |

steelace396915

Spry Validation problems in IE identified!

Hi

I had huge problems getting Spry validation to work in IE on pages built with SA wizard. I tried hundreds of differnt settings in wizard without luck. Yesterday by incident I stumbled over the solution!? At least it works now. The problem is that in "Configure field settings" you must configure the email field to display as password! If you choose to display as text then Spry won't work on any fileds in the forms created. Also the forms will not display Spry validation if the first field in a form is a text field. This only concerns IE and is not an issue in all other browsers tested by me. (I only tested in IE8 but suppose that it also concerns IE6 and IE7?).
The first field in a form on a page generated by the SA wizard must be set to be displayed as "password" and not "text". To me it is not ideal to have the email field presented to my website users as a password field since its harder when they fill in the forms to ensure they filled in that field correctly! Sure they get a warning from Spry if its wrong but for security I see no use of having a field set as a password field other than the password field itself!?

Regards,
Martin J.

Sign in to reply to this post

steelace396915

Yes, Spry worked in IE by changing this but I now discover the forms does not work anymore!? Spry error shows on the password field from loading on page without even attempting to fill in the field!!?? Also even if I try filling in a password with correct format according rules setup in SA wizard that field still shows error! That was not the case before but then Spry did not work at all on the other hand! Ill soon give up!

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

I have created a support ticket so we can look into this issue further.

To view and edit your support ticket, please log into your support history:
supporthistory.php

If anyone else is experiencing this same issue, please append to this thread.

Sign in to reply to this post

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...