close ad
Install the LAtest Updates to Work with CC 2017 and CC 2018
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Server Error, SQL Synax Error - on initial install

Thread began 11/22/2011 7:50 pm by erinlima318673 | Last modified 11/23/2011 5:25 pm by Dani Chankhour | 1052 views | 4 replies |

erinlima318673

Server Error, SQL Synax Error - on initial install

I really hope someone can help me with this. I have spent the better part of the day reading through the forums on this site and countless others trying to figure out why my fresh install of DataAssist is not generating functional pages.

We currently use Yahoo as our host, so chmod changes are difficult but doable. Our db/table was built using phpMyAdmin.

Upon building the standard pages with the DataAssist Wizard, we verified the server bindings in Dreamweaver CS4, and uploaded the files to the webserver.

We are able to access the Search page, but when we click submit, we get the following error:

"You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'Condition, Description, StockNumber, Price, Status FROM usedbikes ORDER BY Model' at line 1"

When we try to access ANY of the other WA DataAssist generated pages, we get a "500 - Internal Server Error".

We have tried modifying the permissions of each of the files using FileZilla and have confirmed they have been updated to 755, per another posting in which the user was having a similar issue.

Still not working.

Scripts.log file showing the following errors when trying to access this page (gpmotorcycles.com/usedbikes_Insert.php):

[22-Nov-2011 16:08:42] PHP Warning: require_once(WA_DataAssist/WA_AppBuilder_PHP.php) [<a href='plugins/function.require-once'>function.require-once</a>]: failed to open stream: Permission denied in /usedbikes_Insert.php on line 2
[22-Nov-2011 16:08:42] PHP Fatal error: require_once() [<a href='plugins/function.require'>function.require</a>]: Failed opening required 'WA_DataAssist/WA_AppBuilder_PHP.php' (include_path='.:/include:/usr/lib/php') in /usedbikes_Insert.php on line 2

Scripts.log file showing the following errors when trying to access this page (gpmotorcycles.com/usedbikes_Update.php):

[22-Nov-2011 16:06:28] PHP Warning: require_once(WA_DataAssist/WA_AppBuilder_PHP.php) [<a href='plugins/function.require-once'>function.require-once</a>]: failed to open stream: Permission denied in /usedbikes_Update.php on line 2
[22-Nov-2011 16:06:28] PHP Fatal error: require_once() [<a href='plugins/function.require'>function.require</a>]: Failed opening required 'WA_DataAssist/WA_AppBuilder_PHP.php' (include_path='.:/include:/usr/lib/php') in /usedbikes_Update.php on line 2

Please help!

Sign in to reply to this post

erinlima318673

re: Server Error, SQL Synax Error - on initial install

The syntax error has been resolved - not sure how, but I reverted my MySQL database back to 4.1.14 and PHP back to version 5.2.12, and the Search page now works - and properly redirects to the results page.

The Insert, Update and Delete pages all still return 500 - Internal Server Errors.

Please help! If I can't get this resolved quickly, I need to speak to someone about a refund. I have lost 2 whole days on this issue and need to find a solution that works.

Sign in to reply to this post

Dani Chankhour

The 500 error indicate there is an error on the page. On top of the page place the following code:

<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>

Reload the page and post back with the error message.

Sign in to reply to this post

erinlima318673

re: Server Error, SQL Synax Error - on initial install

added that code to the top of the code on each of the pages and they still only show
500 - Internal Server Error

No other error messages are shown.

I have tried viewing the page in Firefox, Chrome, and IE8 - all with the same result.

The script error message from my original post seems to provide the only clue as to why these pages are not working. Each of the pages that are trying to call the WA_DataAssist/WA_AppBuilder_PHP.php file using the require_once php function are meeting with fatal errors and returning the Internal Server Error message.

The pages that do NOT require the WA_DataAssist/WA_AppBuilder_PHP.php file seem to load with no errors.

Sign in to reply to this post

Dani Chankhour

I have opened a support ticket to further look into the issue:

supporthistory.php

Sign in to reply to this post

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...