close ad
Databridge V2 with MySQLi support IS Now Available!
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Universal Email Not Sending Email on First Submit

Thread began 4/18/2011 11:25 am by doug71213 | Last modified 4/19/2011 2:47 pm by doug71213 | 1487 views | 9 replies |

doug71213

Universal Email Not Sending Email on First Submit

I have a universal email form at index.asp. The form is programmed to send an email with field results and submit data to MS Access Database.

The form is submitting the data to the database successfully on every submit.

It is not sending an email on the first submit each time the form is submitted, nor is it going to the confirmation page on the first submit/

The form does send the email everytime on the second and further submits, and is going to the confirmation page on the second and further submits.

Please advise as to why this is not working on the 1st submit, but is working on following submits.

thank you!

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

it is probably a trigger or code order problem, but I would need to see a copy of the page so II can examine the code to pinpoint the problem.


Send a copy of your page in a zip archive so I can see the code.

Sign in to reply to this post

doug71213

Form page attached in zipped folder

Form page attached in zipped folder.

Thanks!

Attached Files
form page zipped.zip
Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

try changing the trigger for Universal Email to Any Form Post.

Sign in to reply to this post

doug71213

Looks like that is what it was set to already. I triggered it back and forth to end up at 'any form post' and have uploaded the form page and UE folder containing the supporting files.

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

the code on the page you sent was set to use the Current page submit trigger, not the any form post trigger.

does using the Any Form Post trigger fix the issue?

Sign in to reply to this post

doug71213

Where/what page is the code for the trigger? I changed to 'any form post' trigger in the UE interface, and uploaded the form age and the UE folder but it is still doing the same thing of not sending on the 1st submit, but does on sequential submits.

Please let me know what the code should read so I can see if it such that the interface is not changing the code.

thanks!

Sign in to reply to this post

doug71213

using the Any Form Post trigger did not fix the issue. Please see my previous post if you have not already viewed for further question

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

I have created a support ticket so we can look into this issue further.

To view and edit your support ticket, please log into your support history:
supporthistory.php

If anyone else is experiencing this same issue, please append to this thread.

Sign in to reply to this post

doug71213

Excellent, thanks!

Sign in to reply to this post
loading

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...