close ad
Databridge V2 with MySQLi support IS Now Available!
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

No results after install and register

Thread began 11/04/2010 3:53 pm by Roland Rogers | Last modified 5/19/2011 10:27 am by Jason Byrnes | 5117 views | 14 replies |

Roland Rogers

No results after install and register

Hi,

I have a site with Search for BOSS and the mechanics all seem to work fine but it never returns any results despite using very obvious terms to search for.

I have built and rebuilt the search pieces to be sure I wasn't missing anything and activated an indexing of the site with Yahoo.

Am I missing something?

www.countyharvest.org

The site is above. Any help greatly appreciated!

- Roland

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

the yahoo search engine has not indexed your site yet.


go to yahoo.com and enter the following search:
site:www.countyharvest.org harvest


this does not return any results.

Sign in to reply to this post

Roland Rogers

Odd - I've been to the Yahoo site and gone through various ways to index and register it. I added the code to a page and a file to the root and each time it said it saw the site.

Where am I supposed to go to index it?

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

The indexing doesn't happen instantaneously, you may need to give a little time for the yahoo spiders to crawl your site and index it.



if you are still having problems in a couple of days, you should contact yahoo.

Sign in to reply to this post

MikeyT

similar issue here

Jason, I'm having the same issue mentioned above, but I'm pretty sure my client's site is indexed with Yahoo. If I try searching the following at Yahoo.com “site:www.positiveid-bt.com projects” (or using any other keyword found throughout the site) I do get search results from Yahoo (see attached). But the search field on the site itself only returns 1 search result that takes you to the index page. I've also submitted and authenticated the site through Yahoo's Site Explorer and for the past couple of months it only shows 2 -3 pages as being indexed. One week it says 2, then another week it will say 3. It fluctuates for some reason, but never goes beyond three pages. So, I'm confused... is the site indexed or not.

I've also done a test where I changed the $search_BOSS_domain in the results.php page to a value like www.amazon.com. It works flawlessly - you get 1000+ results searching for a keyword like “books.” so I'm reluctant to think that the php code is faulty.

Im not sure if this makes a difference, but I have the search field implemented as a php include using Framework Builder. It doesn't seem to interfere though since my test using amazon.com works.

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

send a copy of the search an results page please.

Sign in to reply to this post

MikeyT

source code

Attached... thank you.

Attached Files
code.zip
Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

How long ago was your domain indexed?

It seems that Yahoo is in a transition period right now, they are transitioning to using the BING indexing servers. When you perform a search at Yahoo.com, it is using the BING Index servers. however, the BOSS API is still using the Yahoo.com indexing servers.

When you sign up to have your site indexed at Yahoo.com, it is being indexed by Bing, so the results cannot be returned by the BOSS API.

They are going to changing this in the BOSS V2 API which is slated to be released this quarter, we will put out an update the the BOSS extension once the V2 API is finalized.

Sign in to reply to this post

MikeyT

The domain was indexed a while ago - while designing the current site, I had a placeholder page in place for a good amount of time. I see what you're saying - guess we'll just have to wait until the V2 API is finalized. Thanks for the insight.

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

I dont know when the transition period started, it may have been the summer of last year, but I'm pretty sure that your site is indexed by BING and not yahoo which causing the results you are seeing in BOSS

Sign in to reply to this post
loading

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...