close ad
Install the LAtest Updates to Work with CC 2017 and CC 2018
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Not accepting Periods and commas.

Thread began 2/11/2010 8:25 pm by jc1cell390254 | Last modified 2/23/2010 2:54 pm by Eric Mittman | 1530 views | 15 replies |

jc1cell390254

Not accepting Periods and commas.

Using css form builder I have applied validation to a for I created outside of the form builder wizard. It all works great except that it doesn't allow any kind of punctuation marks to be used in any field except the email. All are set as validation type Alphanumeric, except the email field.

I tried adding the specific punctuation marks via the "allow other" option by placing the actual punctuation...but it doesn't work.

Any suggestions?

jc

Sign in to reply to this post

jc1cell390254

Ok..so I tried it again in the "allow other" and that worked for the text area option...the text fields for the name and location...while I change to make a comma available and spaces and no numbers...it opens and always reverts after saved to single quote accepted, numbers accepted and no spaces.

Open any other validations and it gives me some weird values...corrupted validation maybe? Too many revisions to via the wizard and it freaked?

any suggestions?

jc

Sign in to reply to this post

jc1cell390254

So here's something I find weird. On another page I have validation as well and it shows requires_once for validation toolkit php files, two of them...following that is php code for the form fields. The validation for this works great.

Now..on my problem page I don't see anything like this...only the script in its specific tags and the onsubmit code. I have removed everything related to the validation (that I can think of) and get good results from one form and not the other...sometimes neither work...Oh, and I don't see anything in the server validation window...only the universal email stuff.

I've tried this so many times. I even copy pasted the requires code..but not the php code since it'f for different form and fields. Don't know what else to do except..maybe copy and paste the html and remove all php and js related to wa..and start over.

jc

Sign in to reply to this post

jc1cell390254

You can see the code by visiting here. Maybe you can see in the code why it's not working.

Sign in to reply to this post

Eric Mittman

Please post back with a copy of this page in a zip archive so that we can take a look and try to spot what the issue might be. I'm not sure rite now if the validations are becoming corrupted, or if there is just a setting that is out of place somewhere.

Sign in to reply to this post

jc1cell390254

Sorry for the delay

It took me a bit to get back...here's the file. I got it to work by copy and pasting from a working form. But now, any new validation I create doesn't give me a validation folder or php require once or even the server behaviours... I tried on a different site I'm working and had this issue. The forms send the information, which tells me Universal Email is working fine. But the

Also, the file has been loaded to my clients server and it's giving me the following error:

Warning
: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/content/s/u/r/surfprofessor/html/index.php:1) in /home/content/s/u/r/surfprofessor/html/WA_ValidationToolkit/WAVT_ValidatedForm_PHP.php on line 3

and

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/content/s/u/r/surfprofessor/html/index.php:1) in /home/content/s/u/r/surfprofessor/html/WA_ValidationToolkit/WAVT_ValidatedForm_PHP.php on line 3

The forms send the information, which tells me Universal Email is working fine. The validation on the forms works and on submit...everything seems to flow properly, hence the fact that UE is working, however, it doesn't redirect to the confirmation pages.

I already have it running on this hosting here working great, but it gives this error on the godaddy server.

Here's the php info link phpinfo.php

Any ideas?

Attached Files
index.zip
Sign in to reply to this post

jc1cell390254

Bom issue partially resolved errors

I tried solving the problems with the BOM check in Dreamweaver...I already knew I didn't have it set in preferences, but found another thread mentioning it's also in the page properties menu option. Opened the specific files, changed and now the pages open without any errors. The order page sends the form information and redirects to the confirmation page.

However, the index page gives an error message after submitting the form:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/s/u/r/surfprofessor/html/index.php:4) in /home/content/s/u/r/surfprofessor/html/index.php on line 14

and doesn't redirect to the confirmation page. You can check it out at surfprofessor.net

While I had verified no spaces...I will confirm.

jc

Sign in to reply to this post

jc1cell390254

So, yes...it was spaces in the php code. It seems that the extension got corrupted and it didn't show me the require once code for the index page validation...which in turn could not let me see the space in between the validation and universal email code.

Don't know how this would play a part but, my host server is running 5.2.12 and my clients is running 5.2.8. On my server there were no errors, his had the ones mentioned. Not sure if the newer dot releases of PHP fixed the bug.

All solved right now.

Sign in to reply to this post

jc1cell390254

Not solved

Ok...so here's the deal. While my errors have been solved and with copy/paste I have been able to get things working. There's an issue that still shows up.

I'm not sure if require once for the two validation php files are supposed to show up when only client validation is used so this may not be a problem. But for me, when using client validation only, well, they don't show up. They only do when server validation is used. That being said. That's not the biggest problem since it seems to work anyway.

My problem is with the client validation itself and how I make selections for my settings (alphanumeric specifically), realize they are not applying properly, and when I go back in to verify; everything is changed...Uploaded files show what I'm talking about.

Any suggestions?

Sign in to reply to this post

Eric Mittman

I'm having trouble determining which validations you are having problems with. When I edit them they look like they have been configured correctly. Please let me know specifically the form and validation on it that are giving you the bad results. Also, let us know how the behavior is supposed to be configured so we have a comparison.

Sign in to reply to this post
loading

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...