close ad
Install the LAtest Updates to Work with CC 2017 and CC 2018
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Email has stopped functioning and doesn't function on any new forms when submitted either.

Thread began 10/07/2016 3:38 pm by BjB | Last modified 10/11/2016 4:54 pm by Ray Borduin | 241 views | 7 replies |

BjB

Email has stopped functioning and doesn't function on any new forms when submitted either.

I had an old form that I created a while back and the email was working fine, but the email has stopped functioning completely. I created a new, very basic form and tried to add the email functionality to the new form, but no emails are being sent when the new form is submitted either. I've attached the new form below.

I'm using
Data Bridge ver 1.2.3
Design Exstender ver 1.2.1

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

Does it redirect to the 39750ZZ112X65C3.php page? (if not try changing the trigger in the email to use the button press)

If you still have issues, please include a copy of this page as well for me to look at: webassist/email/waue_index_2.php

Sign in to reply to this post

BjB

Hi Ray,
Thanks for the quick response.
I did try changing the trigger to use the button press, but that didn't work. I've also noticed that I when i click to highlight the form to edit it using Webassist "Edit Form" I don't get that option at the bottom of dreamweaver in the properties section.
Here's the page you requested.

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

Remove the server name in your email object definition. Update line 15 of the waue_index_2.php file to:

$WA_MailObject = WAUE_Definition("","25","","","","");

also you never answered my question: Does it redirect to the page after?

Sign in to reply to this post

BjB

It does redirect.
I've removed the server name and updated the waue_index_2.php but it still isn't working. Also, it is inserting the data in the database.

Sign in to reply to this post

BjB

Ok, now it's sending email internally, but still doesn't send email to any email address of the company.

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

Is it possible that the email is sending but it is getting caught in your junk or spam folder? If you give me FTP access and a url for testing I can investigate further.

Sign in to reply to this post

BjB

I figured it out. I installed a new webserver a few months ago and never added the IP address to the exchange relay connector. So all of my forms that sent outbound emails stopped working. I added the servers IP to the relay connector and now everything is working fine. Thanks for your help.

Sign in to reply to this post

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...