close ad
WARNING: Do Not Install the DREAMWEAVER CC 2017 or 2018 Update »
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Captcha is not working ---

Thread began 9/05/2015 4:18 am by michaelf0199272 | Last modified 9/08/2015 2:17 pm by Ray Borduin | 300 views | 10 replies |

michaelf0199272

Captcha is not working ---

Before I applied CAPTCHA my form send works. But after I applied CAPTCHA, first it will send even if CAPTHA entry is not correct. Then I applied the "validation if condition" --- the enter CAPTCHA test field is not even showing on the form any more.

Q: How can I make this for to route and work correctly.

http://www.omoyorubadfw.org/contacttest2.php

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

You applied the validation show if around the field where you enter the captcha value. You should be applying it around a message like "your entered text didn't match" and not around the field itself.

Your Server Validation is set up wrong. You are using "Required" validation and should be using "Like entry" validation to compare the session value to the value entered through the form.

Sign in to reply to this post

michaelf0199272

I believe I may have resolved all the issues except that the "validation show if" message is not being parsed at all. I need it to show and if possible in red fonts so the user will know what he/she did wrong.

Q: Is this something you can help me with?

Thanks.

Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

Attach a copy of the page and I can try to figure out what you did wrong. Showing it red or bold is just a matter of applying the appropriate styles once you have it showing at the right time.

Sign in to reply to this post

michaelf0199272

Please find the page that you requested.

Attached Files
contacttest2.php
Sign in to reply to this post

Ray BorduinWebAssist

It looks like you may have applied and removed the server validation a couple of times and it is now out of sync with the show if code.

The server validation is using the variable: contacttest2_654

But the show if is referring to: contacttest2_285

This inconsistency is the issue. Do a find/replace for one with the other and it should fix the problem.

Sign in to reply to this post

michaelf0199272

Originally Said By: Ray Borduin
  It looks like you may have applied and removed the server validation a couple of times and it is now out of sync with the show if code.

The server validation is using the variable: contacttest2_654

But the show if is referring to: contacttest2_285

This inconsistency is the issue. Do a find/replace for one with the other and it should fix the problem.  




your observation does not seem correct --- perhaps you looked at the prior file send and not the current file sent. everything is consistent --- contacttest2_285.

please see the attached image.

Sign in to reply to this post

michaelf0199272

please ignore earlier update --- I found the inconsistency, I looked for contacttest2_284 instead of contacttest2_654. Now I am not sure which one should be replaced with the other.

Sign in to reply to this post

michaelf0199272

I have implemented the suggestion that you gave me and everything seems to be working correctly.

Last question on this. Q: how do I make the error message texts red?

Thanks,
Michael

Sign in to reply to this post

michaelf0199272

I think I screwed it up again --- now it just placed the error message on even before the security is entered. All I did was try to add color to the message.

Q: what did I do wrong?

Sign in to reply to this post
loading

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...