close ad
WARNING PC USERS: Do Not Install the DREAMWEAVER CC 2017 Update »
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

Not showing a 'thanks' page after email triggered

Thread began 8/02/2011 6:25 pm by Paul | Last modified 8/06/2011 3:59 pm by Daryl | 1343 views | 7 replies |

PaulBeta Tester

Not showing a 'thanks' page after email triggered

Hi,

I'm using DA and UE4 to insert a new members record and email a confirmation back to the new member on completion.

All works fine right up-until the point where UE sends the email, but hen fails to load my thanks.php page. I just get a blank page as if its stalled.

Attached is the register page.
Would it be possible for you to take a look to see if ive missed something?

Thanks, Paul.

Attached Files
register.zip
Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

most likely, the problem is the blank lines between code blocks at line 114 and 117. lines 113 - 118 are:

php:
?>


<?php require_once("../webassist/email/mail_php.php"); ?>
<?php 
require_once("../webassist/email/mailformatting_php.php"); ?>

<?php




it should be:

php:
?>

<?php require_once("../webassist/email/mail_php.php"); ?>
<?php 
require_once("../webassist/email/mailformatting_php.php"); ?>
<?php
Sign in to reply to this post

PaulBeta Tester

Thanks for your response.

I removed the space, but made no difference.

Prior to using DA to insert a new record, i was using DW's insert script, as per below. That worked fine and returned the 'thanks.php' page fine


php:
<?php
if ((isset($_POST["MM_insert"])) && ($_POST["MM_insert"] == "WAATKRegistrationForm")) {
  
$insertSQL sprintf("INSERT INTO member_tbl (mem_email, mem_password, mem_app_dated, mem_fname, mem_lname, mem_type, mem_active, mem_conf_id, mem_active_flag, mem_terms, mem_host, mem_browser, mem_referrer, mem_picLimit) VALUES (%s, %s, %s, %s, %s, %s, %s, %s, %s, %s, %s, %s, %s, %s)",
                       
GetSQLValueString($_POST['mem_email'], "text"),
                       
GetSQLValueString($_POST['mem_password'], "text"),
                       
GetSQLValueString($_POST['mem_app_dated'], "text"),
                       
GetSQLValueString($_POST['mem_fname'], "text"),
                       
GetSQLValueString($_POST['mem_lname'], "text"),
                       
GetSQLValueString($_POST['mem_type'], "int"),
                       
GetSQLValueString($_POST['mem_active'], "int"),
                       
GetSQLValueString($_POST['mem_conf_id'], "text"),
                       
GetSQLValueString($_POST['mem_active_flag'], "int"),
                       
GetSQLValueString($_POST['mem_terms'], "int"),
                       
GetSQLValueString($_POST['mem_host'], "text"),
                       
GetSQLValueString($_POST['mem_browser'], "text"),
                       
GetSQLValueString($_POST['mem_referrer'], "text"),
                       
GetSQLValueString($_POST['mem_picLimit'], "int"));

  
mysql_select_db($database_Crazyhomes$Crazyhomes);
  
$Result1 mysql_query($insertSQL$Crazyhomes) or die(mysql_error());
}

mysql_select_db($database_Crazyhomes$Crazyhomes);
$query_RegType "SELECT * FROM mem_type WHERE mem_type.active=1";
$RegType mysql_query($query_RegType$Crazyhomes) or die(mysql_error());
$row_RegType mysql_fetch_assoc($RegType);
$totalRows_RegType mysql_num_rows($RegType);
?>



My initial problem started just as soon as i switched the DW script for the DA version. everything else on the page was untouched

The registration page completes all the tasks right through to sending the email correctly, so i'm puzzled as to why the problem is occurring at some point between the email send and executing the $GoToPage = "thanks.php"; line, when i changed the insert script!

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

usually, if the redirect is not working it is due to a php error, add the following code at line 1 to turn error reporting on:

php:
<?php

error_reporting
(E_ALL);
ini_set('display_errors','on');
?>
Sign in to reply to this post

PaulBeta Tester

Jason, thanks for hint.

following is page output:

Fatal error: Cannot redeclare wa_ab_getloopedfieldname() (previously declared in /home/www/crazyplumhomes.co.uk/WA_DataAssist/WA_AppBuilder_PHP.php:11) in /home/www/crazyplumhomes.co.uk/webassist/database_management/wa_appbuilder_php.php on line 19

Im not making much sense of it!
Any ideas?

Thanks, Paul

Sign in to reply to this post

DarylBeta Tester

Your answer to that error is here Paul showthread.php?t=19580&highlight=Fatal+error%3A+redeclare

Sign in to reply to this post

PaulBeta Tester

Cheers Daryl,

Well howabout that

I feel i can move on now!

Paul.

Sign in to reply to this post

DarylBeta Tester

No problem Paul

I was sure I had the same problem a while ago.

Sign in to reply to this post

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...