close ad
WARNING: Do Not Install the DREAMWEAVER CC 2017 or 2018 Update »
open ad
View Menu

Technical Support Forums

Free, outstanding support from WebAssist and your colleagues

rating

HTML Editor wipes out all my style info on my update page...???

Thread began 7/31/2010 8:14 pm by angelleye | Last modified 8/06/2010 3:18 pm by Jason Byrnes | 688 views | 5 replies |

angelleye

HTML Editor wipes out all my style info on my update page...???

I'm using the HTML Editor plugin. I'm building the pages within the design and code view combined and sometimes I just build the code in DW and then copy it into code view.

When I do that it works just fine and loads the page fine and everything, but then when I come back to update that value (the HTML editor has an initial value of the current DB value) it winds up wiping out all of my style information I provided and breaks it all.

For example, if I add the following into a tag...

<p style="color:F00;">Whatever here</p>

And update it that works just fine. Then when I come back to this same update page again the font is no longer red and when I look at source view this is what it shows...

<p style="">Whatever here</p>

What gives!? It's driving me crazy. Any information on why this is happening would be greatly appreciated. Thanks!

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

can you send a copy of the update page please.

Sign in to reply to this post

angelleye

file

Sure, here you go.

Attached Files
products_Update.zip
Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

edit the html editor instance.

For the initial value, click the lightning bolt and reselect the description column from the recordset.

This will remove the reformatting that is applied.

Sign in to reply to this post

angelleye

Ah, I see what happened.

I used DataAssist to create the original update page and then went back and replaced the basic text fields it generated with these HTML editors. Apparently it left that str_replace() function on there and was causing the issue. I didn't even think about that.

So anybody using DataAssist and HTML Editor keep that in mind. I re-applied the initial value and it works fine now. Thanks!

Sign in to reply to this post

Jason ByrnesWebAssist

Yes, exactly. the formatting applied by DataAssist was causing the issue.

Sign in to reply to this post

Build websites with a little help from your friends

Your friends over here at WebAssist! These Dreamweaver extensions will assist you in building unlimited, custom websites.

Build websites from already-built web applications

These out-of-the-box solutions provide you proven, tested applications that can be up and running now.  Build a store, a gallery, or a web-based email solution.

Want your website pre-built and hosted?

Close Windowclose

Rate your experience or provide feedback on this page

Account or customer service questions?
Please user our contact form.

Need technical support?
Please visit support to ask a question

Content

rating

Layout

rating

Ease of use

rating

security code refresh image

We do not respond to comments submitted from this page directly, but we do read and analyze any feedback and will use it to help make your experience better in the future.

Close Windowclose

We were unable to retrieve the attached file

Close Windowclose

Attach and remove files

add attachmentAdd attachment
Close Windowclose

Enter the URL you would like to link to in your post

Close Windowclose

This is how you use right click RTF editing

Enable right click RTF editing option allows you to add html markup into your tutorial such as images, bulleted lists, files and more...

-- click to close --

Uploading file...